FLAG DELTA - Asociația Grup Local pentru Pescarie Durabila in Delta Dunarii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceatalchioi “Construire centru comunitar sanitar in comuna Ceatalchioi, judetul Tulcea”

 

Centru comunitar sanitar  modern la Ceatalchioi, un proiect implementat prin FLAG Delta Dunarii.

 

În cadrul acestui proiect Primăria Ceatalchioi propune construirea unui nou centru medical al comunei. Această necesitate reiese din faptul că vechiul centru sanitar al comunei Ceatalchioi este insuficient şi învechit, iar modernizarea lui va duce la desfăşurarea în siguranţă a activităţilor curente atât în rândul locuitorilor comunei, dar şi al turiştilor veniţi în zonă. De asemenea, activităţile proiectului contribuie activ la realizarea obiectivelor Strategiei Flag Delta prin asigurarea unei dezvoltări durabile în infrastrucura ariei Flag. Acest centru comunitar sanitar uman va dezvolta condiţiile de trai ale locuitorilor, întrucât accesul până în oraşul Tulcea este îngreunat de trecerea cu barca sau cu bacul, acestea nefiind disponibile oricând, ci numai la ore fixe şi niciodată noaptea. Având în vedere că este vorba de un centru vital al biodiversităţii din Europa şi de o zonă recunoscută drept patrimoniu natural mondial, comunitatea locală din zona va fi sprijinită şi se vor depune eforturi în vederea îmbunatăţirii imaginii ca zona administrativ-teritorială. Investiţia propusă spre finanţare susţine dezvoltarea turismului în zonă prin accesul la servicii de sănătate şi creşterea confortului localnicilor şi turiştilor. Programul POPAM, prin finanţarea acestui proiect oferă oportunitatea turiştilor de a reveni în zona în mod constant.

Terenul pe care se va construi noul centru medical apartine domeniului public, mijlocul fix achizitionat va intra in administrarea primariei si se va crea un nou loc de munca.

 

 

 

x

 

 

 

Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene.Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.Toate informaţiile, privind Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.

 

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România puteți să vizitați pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România.